Вашингтон  потвърди за ракетна атака в района на летището в Кабул. Това се съобщава

...
Вашингтон  потвърди за ракетна атака в района на летището в Кабул. Това се съобщава
Коментари Харесай

Нова ракетна атака край летището в Кабул

Вашингтон  потвърди за ракетна атака в региона на летището в Кабул. Това се оповестява в изказване, оповестено в понеделник от прессекретаря на Белия дом Джен Саки.

" Президентът беше осведомен, че работата на летище " Хамид Карзай " продължава без спиране, той удостовери заповедта, съгласно която командирите би трябвало да удвоят напъните си за осъществяване на предпочитаната задача: да създадат всичко належащо за отбрана на нашите бойци ", се споделя в известието. 

Както Ройтерс заяви по-рано, в понеделник сутринта най-малко пет ракети  бяха прихванати от американската система за противоракетна защита покрай летището в Кабул. Според организацията няма информация за жертви измежду американския боен личен състав.

Афганистанският клон на така наречен мрежа " Ислямска страна " пое отговорността за атентатите на летището в Кабул предходната седмица, при които починаха близо 200 души. 

Американски чиновници бяха декларирали пред „ Ню Йорк Таймс “ още преди атентата, че вероятно нахлуване би било стратегически удар на ИД както против Съединени американски щати, по този начин и против талибаните, чието  управление се пробва да покаже, че управлява обстановката в страната.

Още когато американският президент Джо Байдън разгласи, че приключва акциите по евакуацията на 31 август, той назова като причина за решението си не талибаните, а ИД: „ Всеки спомагателен ден, в който оставаме там, ИД ни взима на прицел и желае да нападна както американците и техните съдружници, по този начин и почтени цивилни жители “. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР